Mega Combinatie verwerpt wetsontwerp over nationaliteit

Guinness Wereld Records
december 1, 2014
Overname Suralco door Suriname mogelijk van de baan
december 1, 2014
Show all

Mega Combinatie verwerpt wetsontwerp over nationaliteit

“Een mislukte coup.” Zo kwalificeert de fractielieder van de Mega CombinatieRicardo Panka het wetsontwerp dubbele nationaliteit dat vorige week door enkele oppositieleden bij De Nationale Assemblee is ingediend.

Panka beschuldigt de Nieuw Front-fractie van oneerlijk politiek spel.”Terwijl we bezig zijn en in het parlement hebben aangegeven dat we collectief, oppositie en coalitie, met een wetsontwerp willen komen, sluipt een aantal leden van de oppositie via de achterdeur en dient het voorstel van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gewoon zo rauw in, zonder er iets aan te veranderen”, reageert Panka tegenover de Ware Tijd.

Het wetsvoorstel, getekend door onder meer Hesdy Pigot (NPS), zou volgens Panka zelfs niet de gebruikelijke procedure in het parlement hebben doorlopen. “We laten zulke voorstellen altijd door de juridische afdeling van het parlement screenen, zodat er een werkbaar voorstel op tafel komt. Maar ook dat hebben ze niet laten doen. Ze hebben gewoon het voorstel van de SVB overgenomen, er een brief van gemaakt, getekend en zo ingediend. Dat doe je niet als je serieus met zaken wil omgaan”, vindt de coalitiefractieleider.

Hij kondigt aan dat de Mega Combinatie met een eigen wetsontwerp komt om een dubbele nationaliteit mogelijk te maken. “Wij komen met een goed uitgewerkt wetsvoorstel. De juridische afdeling van het parlement is er al mee bezig. Jammer dat het geen gezamenlijk stuk meer gaat worden. Maar de coup die ze wilden plegen is totaal mislukt”, zegt Panka.

2 Comments

  1. Nancy Schaak schreef:

    Nu snap ik waarom enkele oppositie partijen propaganda maken in Nederland i.p.v. in Suriname….. mmmmmh

  2. Joyce Ramdin schreef:

    werk er ook aan dat de mensen voor 1975 hun Nerderlandse nationaliteit terug krijgen, en ook recht hebben op een dubbele nationaliteit, Dap pas is het eerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.