Meer zwerfdieren als gevolg van hoge onderhoudkosten

Personeel Diakonessenhuis en RKZ eist 17% meer loon
juni 23, 2022
Sportverslagen – 23 juni 2022
juni 23, 2022
Show all

Meer zwerfdieren als gevolg van hoge onderhoudkosten

In the streets of the Old City in Istanbul many dogs are on their own, October 2013

Caribbean Spay Neuter start sterilisatieproject in Nickerie

De organisatie Caribbean Spay Neuter wil in het district Nickerie binnen twee dagen 180 honden en katten steriliseren of castreren. De aanmelding voor deze sterilisatiecampagne geschiedt echter zeer matig, zegt Karin Wanner van Caribbean Spay Neuter. Van de 180 plaatsen zijn tot nog toe slechts 60 ingevuld. Wanner geeft aan te hebben opgemerkt dat  de kosten voor het onderhouden van een hond of kat steeds hoger worden. Dat maakt dat mensen hun dieren gewoon langs de straat deponeren. Een sterilisatie kost tenminste US$50, waardoor de eigenaren van deze huisdieren ook niet snel daarvoor kiezen.  

Voor het uitvoeren van het sterilisatieproject zijn vijf dierenartsen tezamen met vijf assistenten uit de Verenigde Staten, op eigen kosten naar Suriname afgereisd. Volgens Wanner is dit zeer kostbaar project verder mogelijk gemaakt door fundraisings in zowel Suriname als de US.

Caribbean Spay Neuter is sedert 2016 actief in Suriname. Door de inzet van de organisatie zijn bijkans 5.000 honden en katten reeds behandeld. Het project is samen met de Stichting Animal Rescue op touw gezet.

Comments are closed.