Meer voorwerpen gevonden op Réunion in zoektocht naar MH370′

Leger Tsjaad doodt 117 strijders van Boko Haram
juli 31, 2015
Vulkaanuitbarsting op eiland van wrakstukken vliegtuig
juli 31, 2015
Show all

Meer voorwerpen gevonden op Réunion in zoektocht naar MH370′

Er zijn opnieuw voorwerpen gevonden aan de kust van het Franse eiland Réunion in de Indische Oceaan, op dezelfde plek waar een wrakstuk is gevonden dat van de verdwenen vlucht MH370 kan zijn. Het gaat om twee plastic flesjes. Dat melden het Britse Sky News en het Franse Linfo.

Het waterflesje is van een Chinees merk mineraalwater. De andere fles is groter, bevatte een schoonmaakmiddel en komt waarschijnlijk uit Indonesië. Woensdag werd er een wrakstuk van een vliegtuig gevonden op Réunion. Het zou mogelijk gaan om een stuk van de vleugel van een Boeing 777, hetzelfde type vliegtuig als MH370. Volgens het onderzoeksteam groeit het vertrouwen dat het om een onderdeel van het vermiste vliegtuig gaat, schrijft The Guardian.

“De vorm van het wrakstuk lijkt zeer veel op een specifiek onderdeel dat alleen een 777 heeft”, zegt Martin Dolan van de Australische verkeersveiligheidsraad. Dat zou betekenen dat er voor het eerst na anderhalf jaar sinds de verdwijning een wrakstuk van het vliegtuig is gevonden. Ook werd een gedeelte van een koffer gevonden. Of de aangespoelde plastic flessen van vlucht MH370 komen, moet nog blijken. Langs de kust van Réunion varen regelmatig Aziatische vrachtschepen. De flessen kunnen daar dus ook van komen.

Comments are closed.