Meer dan 90 organisaties gehoord door aantredende coalitie

Illegale Braziliaan vierde COVID-19 dode
juni 15, 2020
Zeven positief besmette werknemers bij Rosebel Goldmines
juni 15, 2020
Show all

Meer dan 90 organisaties gehoord door aantredende coalitie

Regeerteam binnenkort bekend

De samenwerkende politieke partijen, die straks de regering zullen vormen, hebben al een vrij goed beeld van wat er vanuit de diverse sectoren van hen verwacht wordt de komende vijf jaren. Gesprekken met het sociaal-maatschappelijk middenveld alsook met de productie- en financiële sectoren lopen goed. Intussen hebben 90 organisaties hun inzichten gedeeld met de leiders van de VHP, NPS en ABOP/PL. Volgens de politieke leider, tevens presidentskandidaat, Chan Santokhi kan hieruit gehaald worden dat er interesse is voor medezeggenschap vanuit de samenleving:

Op 29 juni komt het nieuw parlement voor het eerst bijeen om de nieuwe leden te installeren alsook een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter voor De Nationale Assemblée te kiezen. Zo goed als zeker is ook dat de nieuwe president en vicepresident gekozen zullen worden in het hoogste collega van staat. Tegelijkertijd worden de kandidaten voor diverse ministersposten en andere topposities gepolst en beoordeeld. De VHP-voorzitter vraagt nog even geduld; de namen worden binnenkort bekendgemaakt:

Chan Santokhi, voorzitter van de politieke partij VHP. De laatste hand wordt gelegd aan de formatie van een regeerteam dat na de machtsoverdracht direct aan de slag kan. Het Centraal Hoofdstembureau maakt morgen de officiële uitslag bekend van de verkiezingen op 25 mei. Hierna zal het Onafhankelijk Kiesbureau de uitslag wel of niet bindend verklaren. De zetelverdeling is als volgt: 20 voor de VHP, 16 voor NDP, 8 voor ABOP/PL, 2 voor de NPS en 2 voor de BEP.

Comments are closed.