Meer dan 250 visvergunningen verstrekt in Coronie en Nickerie

10 Mobiel – Eline Van Hek – 17 juli 2019
juli 17, 2019
Sportverslagen – 17 juli 2019
juli 17, 2019
Show all

Meer dan 250 visvergunningen verstrekt in Coronie en Nickerie

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft op dinsdag 15 en vanmorgen 16 juli in de districten Coronie en Nickerie bijkans 250 visvergunningen in verschillende categorieën aan belanghebbenden in de sector verstrekt. Het gaat hier om vergunningen over 2019. De verlengde vergunningen worden gewoonlijk reeds in maart van het nieuwe jaar aan de daarvoor in aanmerking komende personen afgegeven. Minister Rabin Parmessar had op 9 juni dit jaar overleg met de visserijsector in Nickerie en de afgelopen weken vaker met de totale sector. Hierbij werd het probleem van de vergunningen ook aangehaald. LVV heeft in rap tempo gewerkt aan het klaarmaken van de vergunningen, zegt Nelia Finisie van de afdeling Visvergunningen die verder aangeeft, dat er een vastgestelde procedure is voor het verlengen van een visvergunning.

Abas Noredjo voorzitter van de Coöperatieontwikkeling Visserijsector Nickerie is blij dat het eindelijk zover is dat mensen niet meer met een strookje maar een geldige vergunning lopen. Ook de communicatie met het ministerie is opgevoerd wat de sector in Nickerie als zeer positief ervaart.

Visvergunningen zijn in raptempo in orde gemaakt, terwijl intussen de procedure voor het verlengen van vergunningen is vastgesteld. De visserijsector in Nickerie is naar zeggen van Abas Noredjo, voorzitter van Coöperatieontwikkeling Visserijsector Nickerie,  eveneens blij om de verbeterede communicatie met het ministerie.

Comments are closed.