Meer coke gevonden op containerschip in Guyana

Dodelijk bedrijfsongeval aan Hayarieweg
januari 8, 2015
Apple test nieuwe super-dunne MacBook Air
januari 8, 2015
Show all

Meer coke gevonden op containerschip in Guyana

Nadat dinsdag eerst 120 kilo cocaïne was aangetroffen op een containerschip in Guyana, zijn bij nader onderzoek nog meer verdovende middelen gevonden. CANU, de Guyanese anti-drugseenheid, meldt in een verklaring, dat in totaal 192.4 kilo cocaïne is onderschept. In dit bericht wordt gemeld dat de drugs zijn gevonden op het schip ‘MV Deltadiep’.

Eerder werd melding gedaan van ‘Delta Diedre’. Het in Cyprus geregistreerde vaartuig vertrok uit Suriname om in Linden, Guyana, een partij bauxiet in te laden. De reis zou daarna vervolgd worden naar Spanje, Nederland en België.

James Singh, hoofd van CANU, zei aan journalisten dat de Guyanese opsporingsdiensten hebben ingespeeld op inlichtingen van buitenlandse counterparts. Vernomen wordt dat de Surinaamse autoriteiten, Guyana hebben getipt over vermoedens dat er drugs aan boord zouden zijn. Het spul werd aangetroffen onder een houtenvloer, in een van de containers aan boord van het schip.

Na de ontdekking van de verdovende middelen, werden de kapitein en de overige tien bemanningsleden aangehouden en opgebracht voor verhoor. Intussen zijn zeven bemanningsleden in vrijheid gesteld. Zo meldt DWT-Online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.