63-jarige vrouw aangehouden met cocaïne
juni 21, 2017
-‘Trump nam gesprekken met Comey niet op’
juni 22, 2017
Show all

Meer bewustzijn over autisme nodig

De Stichting Rotary Suriname voor Autisme houdt morgenavond een presentatie met als thema: ‘Werkdiscipline in relatie tot autisme’. Dit is een van de activiteiten om het bewustzijn over deze stoornis te vergroten. De stichting is twee jaar geleden opgericht om autisme op de agenda te plaatsen in Suriname. Tijdens de presentatie zal meer worden verteld over wat autisme precies is en hoe de behandeling eruit ziet, zegt Anjanie Boetius van de Rotary.

Op 2 april, Wereld Autisme Dag, is er als onderdeel van de activiteiten een banner geïntroduceerd met de slogan: ‘Autism close to my heart’. De banners zijn ook overhandigd aan minister Robert Peneux van Onderwijs en zijn collega Patrick Pengel van Volksgezondheid. Beide bewindslieden hebben toegegeven dat autisme een onderwerp is, dat de volle aandacht verdient.

Anjanie Boetius van de Stichting Rotary Suriname voor autisme. De Infoavond is op vrijdag 23 juni om 19.00uur in de Mantel. Autisme is een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door beperkingen op het gebied van sociale interactie en verbale communicatie en door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Comments are closed.