Meer begrip gewenst voor mensen met dementie

Dagbladen overzicht donderdag 23 november 2017
november 23, 2017
BEP Bestuursverkiezing verschoven naar FEBRUARI 2018
november 23, 2017
Show all

Meer begrip gewenst voor mensen met dementie

Er moet meer begrip worden opgebracht voor mensen met dementie. Volgens Florance Lenne bestuurslid van de organisatie Fantastisch Ouder Worden (FOW) is er weinig informatie ter beschikking over dementie. In de meeste gevallen wordt dementie net herkent of vaak te laat ontdekt. Nog erger is het als men niet weet hoe met een demente persoon om te gaan.

Vandaar dat de organisatie middels een voorlichtings bijeenkomst op vrijdag 24 november meer aandacht wil vragen voor dementie zegt Florance Lenne.

Onbegrip over dementie maakt vaak plaats voor angst, en de gedachte dat deze personen thuis horen in een psychiatrische inrichting. Daarom is het belangrijk dat de symptomen van dementie al in een vroeg stadium herkent worden.

De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 24 november om 18.30uur in de schakel aan de van ’t Idsingastraat.

De organisatie Fantastisch Ouder Worden (FOW is een organisatie die is opgericht  in 2010 door  een twintigtal gepensioneerde vrouwen en zij proberen de geestelijk en lichamelijke gezondheid van hun leden te bevorderen. Dit doet men middels stimulering en activering van de hersenen en het lichaam.

Comments are closed.