Medici in Nickerie discussiëren over preventie ziekten

Suriname wint 3-1 van Guyana
maart 17, 2019
Zelfregulering en zelfzorg belangrijke aspecten maatschappelijke werker
maart 17, 2019
Show all

Medici in Nickerie discussiëren over preventie ziekten

Meer dan 80 medische specialisten, huisartsen, verlos-en verpleegkundigen hebben zaterdag in Nickerie deelgenomen aan een symposium met als thema: Preventie. Tijdens de bijeenkomst hebben de diverse sprekers uit binnen-en buitenland inleidingen verzorgd. Daarbij kwamen onderwerpen als hart- en vaatziekten, nier-schade, suïcide, diabetes mellitus, influenza, alcoholverslaving tot zelfs trauma veroorzaakt door verkeersongevallen, voorbij. Organisator van het eendaagse congres is professor Humphrey Kanhai, hoogleraar aan de Leidse Universiteit in Nederland. Kanhai zegt dat het doel ervan is geweest onder vakgenoten een brede discussie op gang te brengen. Met name over hoe beter gewerkt kan worden aan het voorkomen van ziekten alsmede complicaties die eruit voortvloeien.

Volgens de professor en hoogleraar mag ook in Suriname het preventiebeleid binnen de gezondheidszorg worden opgevoerd. Dit kan het best door met voorlichting te komen via een persoonlijke benadering.

Professor en hoogleraar aan de Leidse Universiteit in Nederland, Humphrey Kanhai. Het gezondheidssymposium is voor het tweede achtereenvolgende jaar gehouden in het district Nickerie. Gezien de deelname sluit Kanhai niet uit dat het een jaarlijkse activiteit wordt.

Comments are closed.