Medicatie paspoort Consumentkring kan levens redden, zegt voorzitter Alleyne

Dagbladen overzicht – 24 juli 2019
juli 24, 2019
Wet Notarisambt ondergaat integrale wijziging
juli 24, 2019
Show all

Medicatie paspoort Consumentkring kan levens redden, zegt voorzitter Alleyne

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, zegt dat het medicatie paspoort levens kan redden. Hij raadt dan ook eenieder aan het te kopen. Vooral de mensen met chronische aandoeningen zullen er baat bij hebben. Bij een ongeval bijvoorbeeld kan de hulpverlener door zo’n medicatie paspoort gelijk weten wat toegepast dient te worden. Alle medicijnen die de persoon gebruikt moeten erop worden genoteerd. 

Registratie is niet nodig verduidelijkt Alleyne. Het medisch paspoort is bij Intermed en zijn organisatie te verkrijgen, tegen een vergoeding.

Na de launch die zo’n twee weken geleden plaatsvond blijkt uit een telefonisch onderzoek van Radio 10 dat lang niet iedere dokter ervan afweet. In reactie hierop zegt Alleyne dat zijn organisatie de reclame flink zal opschroeven.

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, de initiatiefnemer van het medicatie paspoort: een levensreddend document zoals hij het omschrijft. Op de website van de Consumentenkring is de informatie hierover te vinden.

Comments are closed.