Mediacollectief: Vruchtbare gesprek gevoerd met Regering

Verhoogde brandstofsmokkel vanuit Suriname, mandelijks 10 miljoen liter extra getankt
november 22, 2021
10 Mobiel – Brau Muller – 22 november 2021
november 22, 2021
Show all

Mediacollectief: Vruchtbare gesprek gevoerd met Regering

Het Media Collectief heeft het afgelopen weekend een vruchtbaar gesprek gehad met de regering vertegenwoordigd door President Chan Santokhi, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, directeur Communicatie Dienst Suriname Alven Roosveld en de adviseurs Stanley Dijksteel, Winston Leckie en Hennah Draaibaar. Volgens initiatiefnemer Vismohanie Thomas zijn de zorgpunten die in een protestbrief aan de president ruim een maand geleden is ingediend, besproken. President Santokhi verzekerde de media-vertegenwoordiging ondermeer dat er korte inleidingen zullen worden gehouden op regerings-persconferenties, het vraag-antwoord-systeem zoals aangegeven in de brief wordt doorgevoerd en dat de ministers toegankelijker zullen zijn voor de media.

Ook is volgens Thomas de toezegging gedaan dat voor het accrediteren van mediahuizen en de journalisten, er een werkgroep wordt geïnstalleerd waarin vertegenwoordigers van de regering, het Media Collectief, de Surinaamse Verenging van Journalisten en de mediahuizen zullen plaats nemen.

U hoorde Vishmohanie Thomas, initiatiefnemer van het Media Collectief. Het is de bedoeling dat de regering eens in de vier maanden overleg voert met het collectief.

Comments are closed.