President Desi Bouterse blijft erbij dat de humanitaire crisis alsook de uitslag van de gehouden verkiezingen in Venezuela interne aangelegenheden zijn van het land. Suriname wenst daarin niet te bemoeien maar erkent wel de herverkiezing van president Nicolas Maduro, terwijl de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en bijna het geheel Zuid-Amerikaanse continent een andere mening is toegedaan.
Wat de humanitaire crisis In Venezuela betreft denkt Bouterse dat er een vertekend beeld wordt weergegeven door de media. De vluchtelingenstroom van miljoenen Venezolanen naar onder meer omliggende buurlanden is naar zijn mening ook zwaar overtrokken en zou een politieke actie kunnen zijn. De Surinaamse oppositie blijft erbij dat de president het aan het verkeerde eind heeft en het vraagstuk bagatelliseert:
Opmerkingen vanuit de parlementaire oppositie die dinsdag duidelijk lieten merken dat ze vindt dat president Desi Bouterse zich opwerpt als pleitbezorger voor de Venezolaanse regering onder leiding van Nicolas Maduro. Tijdens de voortzetting van de Algemene Politieke Beschouwing (APB) is een motie ingediend waarin de regering wordt gevraagd om haar standpunt met betrekking tot Venezuela te herzien. Ook die motie werd verworpen, net als die waarin de regering is gevraagd het beleid aan te passen, mede door de begroting reëel terug te dringen.
De motie van oppositie ter ondersteuning van dat beleid werd aangenomen met 26 stemmen vóór en 10 tegen.