Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania

Minister Gracia Emanuel: Sportgebeuren binnenland moet meer prioriteit genieten
november 11, 2020
10 Mobiel – Indra Moenesar – 11 november 2020
november 11, 2020
Show all

Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania

Een medewerker van het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS), in de staat Pennsylvania, heeft toegegeven dat hij eerdere beweringen van verkiezingsfraude heeft verzonnen, meldt The Washington Post. De postbode had beweerd dat een leidinggevende in de plaats Erie medewerkers had geïnstrueerd te laat verstuurde briefstemmen mee te tellen. Republikeinen die de uitslag van de presidentsverkiezingen aanvechten verwezen de afgelopen dagen meermaals naar deze beweringen. Er is vooralsnog geen enkel bewijs daarvoor geleverd. De USPS-medewerker heeft volgens The Washington Post zondag tegenover inspecteurs van het postbedrijf toegegeven dat er niets waar is van zijn eerdere beweringen. Hij heeft daarbij een schriftelijke verklaring onder ede getekend waarin hij de aantijgingen intrekt.

Pennsylvania was een van de cruciale staten tijdens de presidentsverkiezingen tussen Joe Biden en Donald Trump. Doordat Biden de meeste stemmen kreeg in Pennsylvania, bereikte hij zaterdag de benodigde 270 kiesmannen voor de verkiezingswinst. Trump houdt echter vol dat hij de echte winnaar is. Volgens hem is er stemfraude gepleegd in de staat. Biden noemde Trumps ‘weigering om zijn verlies toe te geven’ dinsdag “gênant”.

Maandag spande Trumps campagneteam een kort geding aan in Pennsylvania. Ook in andere staten is de zittend president inmiddels naar de rechter gestapt. Trump heeft nog geen enkel bewijs getoond voor substantiële fraude.

Comments are closed.