‘Massale bewustwording voor opleving economie’

Uitbreiding inspectieapparaat ministerie onderwijs, wetenschap en cultuur.
juni 1, 2017
‘Comey gaat getuigen dat Trump hem vroeg onderzoek te stoppen’
juni 1, 2017
Show all

‘Massale bewustwording voor opleving economie’

Franscois Abioni die zich vier maanden terug met zes andere personen uit Marowijne gebundeld heeft in een groep geeft aan dat de heropleving van de Surinaamse economie ligt in handen van de samenleving zelf. Abioni noemt het een groep van ‘andersdenkenden’.
Hij heeft de protestdemonstraties tegen het beleid van de regering al enige tijd gevolgd en komt tot de conclusie dat deze tot nu toe “niets concreets” hebben opgeleverd. “Ze zijn allemaal één pot nat”, verwijst hij voornamelijk naar protesterenden die zelf ook eens deel hebben uitgemaakt van het regeerbeleid.

Abioni mist een alternatief binnen de protesterende groepen en heeft daarom geen hoop in een succesvolle uitkomst van deze acties. Hij heeft daarom gemeend om het anders aan te pakken: burgers ervan bewust maken dat zij zelf de economische verandering teweeg kunnen brengen.

De initiatiefnemer stelt dat de redding van de Surinaamse economie bij de ’top’ moet beginnen. Abioni is van mening dat regeringsfunctionarissen en andere grootverdieners een deel van hun salaris moeten afstaan aan de staatskas. Dit geldt ook voor ambtenaren en particulieren zegt Abioni.
“Ga maar na hoeveel extra wordt opgebracht als iedereen maandelijks tien Surinaamse dollar bijdraagt.” Hij zegt ook nog dat Suriname, deviezen kan verdienen met de export van zoet water. De groep ‘andersdenkenden’ wil deze en andere alternatieven om de Surinaamse economie op eigen kracht weer op rails te krijgen verder propageren.

Comments are closed.