Marlyn Aaron-Denz stapt op als ondervoorzitter DOE

Nog geen onderzoek naar oorzaak financiële problemen Luchthavenbeheeer
november 3, 2016
AdeKUS opent deuren Conficius Instituut op 20 januari
november 3, 2016
Show all

Marlyn Aaron-Denz stapt op als ondervoorzitter DOE

Marlyn Aaron-Denz is om principiële redenen opgestapt als ondervoorzitter van DOE. Ze is voorstander van bestuursverkiezingen, maar merkt op dat dit bestuur aanblijft en dat er geen verkiezingen zullen worden gehouden op korte termijn. Dat is voor haar reden om uit het bestuur te stappen maar ze blijft wel lid van de partij. ook blijft ze de kernvoorzitter van Latour, wordt vermeld in Starnieuws.

Aaron-Denz is ook lid van de Staatsraad. Zij zou deze functie willen continueren. De politica vindt dat het een testcase is voor DOE-voorzitter Carl Breeveld om aan te tonen dat hij een ‘pro Suriname’ beleid voert. Zij is beleidsadviseur bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, waar partijgenoot Regilio Dodson de scepter zwaait. Dodson is aangebleven als minister terwijl DOE uit de coalitie ligt.

Haar functie als beleidsadviseur is een ambtelijke functie en die kan ze niet neerleggen omdat DOE uit de coalitie is. ze kiest voor het algemeen belang boven partijbelang. DOE heeft altijd gesteld zaken anders aan te pakken dan andere partijen. Dat moet in de praktijk ook waargemaakt worden,” stelt Aaron-Denz.

Binnen DOE was aanvankelijk besloten dat er een bestuursverkiezing zou komen. Na enige tijd is aangegeven dat de verkiezing komt, alleen op een iets later tijdstip. Bij een vervolg vergadering is ineens een heel ander besluit genomen. Aaron-Denz was die dag niet op de vergadering vanwege haar verjaardag. “Ik sta niet achter dit bestuur en als er geen verkiezing komt, dan stap ik op. Dat zijn mijn principes,” beklemtoont Aaron-Denz. Starnws

Comments are closed.