MARIHUANADEBAT CARICOM BEGONNEN

Argentinië wil versterking militaire relatie met Suriname
juni 17, 2016
MENSEN MET BEPERKING BLIJ OM AANGEKONDIGDE VERHOGING
juni 17, 2016
Show all

MARIHUANADEBAT CARICOM BEGONNEN

Het publieke debat in de Caricom-landen met als uiteindelijk doel eventuele legalisering van marihuana en de medicinale toepassing ervan, is woensdag begonnen. St. Vincent en de Grenadines heeft het spits afgebeten met de Eerste Nationale Consultatie, meldt het Caricom Secretariaat. De Regionale Commissie voor Marihuana heeft de hoorzitting in samenwerking met de regering van de eilandengroep gehouden.

Aan deze eerste sessie hebben jongerenorganisaties, instituten voor jeugd- en jongerenbeleid, religieuze organisaties, advocaten- en artsenverenigingen, niet-gouvernementele organisaties en andere belangengroepen deelggenomen.

In juli 2014 besloten de Caricom-leiders tot het instellen van een Marihuana- commissie om zich te buigen over het vraagstuk of marihuana al dan niet gelegaliseerd zou moeten worden in de lidlanden. De commissie moet nagaan wat de sociale-, economische, gezondheids- en juridische problemen zijn en de mogelijke gevolgen en aanbevelingen doen aan de Caricomleiders.

Het ganja-vraagstuk werd toen tijdens de reguliere Caricom-top door premier Ralph Gonsalves van St. Vincent en de Grenadines ter discussie gesteld. Hij vindt dat het de hoogste tijd is dat de regio zich buigt over de potentiële voordelen van marihuana voor de Caricom-gemeenschap. Intussen heeft Jamaica al de eerste stappen gezet naar volledige legalisatie. Mensen die gepakt worden met kleine hoeveelheden marihuana voor eigen gebruik zijn niet meer strafbaar.

 

 

Comments are closed.