Marie Levens neemt roer over bij Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Gewezen Financiënminister Hoefdraad uit uitdaging: ‘Laat nieuwe regering met beter financieel-economisch beleid op de proppen komen’
juli 17, 2020
Sportverslagen – 17 juli 2020
juli 17, 2020
Show all

Marie Levens neemt roer over bij Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Marie Levens is vrijdag officieel begonnen als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Op het hoofdkantoor aan de Dr. Samuel Kafiluddistraat vond de protocollaire overdracht plaats. In haar toespraak zwaaide Levens lof toe aan de schoolleiders, de leerkrachten en de directeur van het immense departement, voor het werk dat ze tijdens de COVID-lockdown hebben verricht.

Volgens Levens, die politica is en daarnaast de nodige sporen heeft verdiend op onderwijsgebied, is allereerst rust nodig en dat zowel binnen als buiten het onderwijsveld. Zo somde ze maatregelen op die de komende weken zullen worden getroffen, zoals het verlenen van dispensaties en het kleiner maken van de klassen.

De nieuwe Onderwijsminister gaf tegelijk de verzekering dat er geen sprake zal zijn van het vervangen van directie en staf. Ze staat volledig achter en ondersteund ten volle het voornemen van president Santhoki die heeft aangekondigd dat een ieder nodig is om aan de slag te gaan.

De kersverse minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Levens heeft onder meer ruim vijftien jaren de leiding gehad op de afdeling Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS) van wat toen heette het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling; tot 1999. Na de verkiezingen van 25 mei 2000 en in de Nieuw Front-regering werd Levens als eerste vrouw ooit in Suriname benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken.

Comments are closed.