Mangrove rehabilitatie moet delen van kust Bigi Pan redden

Dagbladen overzicht donderdag 1 maart 2018
maart 1, 2018
Eerste twee maanden afgesloten met tien verkeersdoden
maart 1, 2018
Show all

Mangrove rehabilitatie moet delen van kust Bigi Pan redden

In Nickerie is woensdag het startsein gegeven voor het ‘Mangrove Rehabilitatie Project’. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat de erosie voor de kust van Nieuw-Nickerie en bij het Bigipan-gebied een halt wordt toegeroepen. De hydroloog Siew Naipal is de leider van het project dat acht maanden beslaat. De erosie is veelal het gevolg van het wegkappen van mangrove en het graven van sleuven in het gebied door voornamelijk vissers.

Voor het project is 112.000 US-dollar beschikbaar gesteld door het United Nations Development Programme en de Europese Unie. De internationale organisaties schenken Suriname 99.000 US-dollar, terwijl de Anton de Kom Universiteit de resterende dertienduizend US-dollar inbrengt. In de komende acht maanden wordt er een dam van tweehonderd bij honderdvijftig meter aangelegd. Dat gebeurt met Walaba-palen, die meer dan twee meter de grond in worden geboord. Tussen de palen, die anderhalve meter boven de grond uitsteken, wordt bamboe gelegd om de golven te breken. Ook moeten er duizenden mangrove- en parwa-plantjes worden gemaakt.

Hydroloog Siew Naipal. Met een infosessie voor de districtscommissaris, districts- en ressortraadssleden en andere belanghebbende over de bescherming en rehabilitatie, is woensdag het startsein gegeven voor dit project.

Comments are closed.