Het beplanten van mangrovebossen, ondanks de coronapandemie, gaat door zegt professor en hydroloog Siewnath Naipal aan Radio10. Weliswaar op een laag pitje. Mangrovebossen dragen bij aan de wereldwijde voedselzekerheid, meer dan 100 miljoen mensen kunnen erdoor in hun levensonderhoud voorzien en de biodiversiteit die er voorkomt is een ecologische goudmijn. In Suriname voert Naipal in diverse gebieden aanplant-projecten uit. Mangroves zijn belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering waarvan een stijgende zeespiegel een van de grootste gevaren vormt.
Het aanplanten wordt met behulp van vrijwilligers verricht. In deze tijd waarin gezondheidsmaatregelen centraal staan, doet ook Naipal er alles aan om zich aan de regels te houden die bestemd zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Vandaag, Wereld Aarde Dag, roept de hydroloog op meer te planten. Dit is een van de manieren waarop het leven op aarde gezond kan voortbestaan.
Hydroloog en professor Sieuwnath Naipal. Hij zet zich al jaren in om de oorspronkelijke natuurlijke kustbescherming te herstellen die in de afgelopen decennia door menselijk handelen is verdwenen.