Man die biker aanviel had waarschijnlijk grote hekel aan politie

DNA-analyses slachtoffers vliegramp Oekraïne moeten verwantschap aantonen
juli 25, 2014
Nickerie schoon, heel gewoon
juli 25, 2014
Show all

Man die biker aanviel had waarschijnlijk grote hekel aan politie

Uit het onderzoek naar het incident, waarbij een man een lid van de politie Bikers Unit aanviel, en daarbij dodelijk werd verwond, is voorlopig naar voren gekomen dat de agressor, Miguel Eduards, een sterke aversie had ontwikkeld tegen de politie.

 

De sterke negatieve gevoelens waren, naar zeggen van de politievoorlichtingsdienst, waarschijnlijk ontstaan naar aanleiding van een strafonderzoek, waarbij Eduards enige tijd was aangehouden. Hij is in deze zaak niet veroordeeld.

 

In eerste instantie was de indruk ontstaan bij de gemeenschap en bij de politie, dat Eduards mogelijk mentaal gestoord of verward was en dat zijn aanval, tegen die achtergrond gezien moest worden.

Maar naar zeggen van politiewoordvoerder Humphrey Naarden, wordt nu aangenomen dat de aanval van Eduards specifiek gericht tegen de Bikers Unit, omdat die eenheid een cruciale rol had gespeeld bij zijn aanhouding, meer dan een jaar geleden.

 

Het voor Eduards fatale incident begon, toen hij een Molotov cocktail of een brandbom wilde aansteken bij het politieposthuis aan de Zwartenhovenbrugstraat, waarin de Biker’s Unit gevestigd is, kennelijk met de bedoeling het gebouw in brand te steken.

 

De agent die hem uiteindelijk neerschoot, weerhield Eduards ervan brand te stichten, maar deze pakte daarop een houwer. De agent zette het vrijwel onmiddellijk op een lopen, op de hielen gezeten door Eduards.

 

De agent rende een winkel binnen pal naast het politieposthuis, trok zijn dienstwapen en schoot gericht enkele malen op Eduards, nadat die met de houwer in de aanslag, de winkel binnenkwam en zijn aanval voortzette.

 

De politie verspreidde woensdag een filmpje onder de media waarop duidelijk te zien is hoe Eduards de winkel binnenrent en vastberaden zijn aanval op de agent vervolgt, zelfs nadat die gericht op hem begon te schieten. Eduards raakte gewond en overleed in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

 

Naarden geeft aan dat uit gesprekken van de politie met personen uit de directe omgeving van Eduards, niet is gebleken dat hij geestelijk gestoord was of onder behandeling was voor een mentale aandoening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.