Makka: Financieel overleven zonder devaluatie is prioriteit

Fernandes Airport Nickerie gedeeltelijk onder water
juli 2, 2015
Nieuwbakken parlementariër Cotinho wil vroege schoolverlaters Wanica terug in schoolbanken
juli 2, 2015
Show all

Makka: Financieel overleven zonder devaluatie is prioriteit

De nieuwe regering moet het voortouw nemen om de meest belangrijke financieel economische zaken veilig te stellen. Het gaat om bezuinigingen op ministeries, kabinet van de president tot aan politici gebonden budgetten. De komende twee jaar moet er slechts één prioriteit zijn: Financieel overleven. En dit, zonder devaluatie.

Hij benadrukte dat alle veertien ministeries zich strak aan de begrotingsdiscipline moeten houden. Dit moet gebeuren onder strenge coördinatie van het volledig te reanimeren Planbureau. Er moet tegelijk controle plaatsvinden door accountants. Hierdoor worden de bezuinigingen zacht en de cijfers beter.

Het regeerakkoord moet volgens Makka worden vervangen door een begrotings-akkoord, want president Desi Bouterse vervangt polsstok door broekriem. Het vorige regeerakkoord is in kern toch niet uitgevoerd. Makka stelt dat de basis van dit begrotingsakkoord de jaarrekening 2014 en ontwerpbegroting 2015 moet zijn. Deze twee documenten moeten samengesteld en geüpdate worden en tevens onder structureel samenwerkend overleg worden doorgerekend. Niet door een ander orgaan, maar door het Planbureau. NDP heeft haar verkiezingsprogramma, dat doorgerekend is. Nu nog het commentaar en het toezicht van de huidige gesprekspartners zoals Vereniging van Bankiers en de Vereniging van Economisten in Suriname. De jaarrekeningen zijn ook van belang.

 

Comments are closed.