LVV wil samenwerken met vissersorganisaties

KPS: Marcel F. niet overleden
mei 25, 2017
Merkel dreigt Erdogan met vertrek troepen
mei 25, 2017
Show all

LVV wil samenwerken met vissersorganisaties

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) kan niet in zijn eentje het duurzame beheer en behoud van visserijbronnen garanderen. Samenwerking met onder meer vissersorganisaties is noodzakelijk. Daarom heeft het de afgelopen maanden de mogelijkheid geboden aan vissersorganisaties om een bijdrage te leveren bij het behalen van doelen.

Tegen deze achtergrond heeft de minister van LVV, Soeresh Algoe, gisteren statuten uitgereikt aan vijf visserscoöperaties, namelijk van Boskamp, Commewijne, Coronie, Galibi, Nickerie en Paramaribo. Hiermee vindt de uitvoering van het Visserij Management Plan voor Suriname 2014-2018 plaats, dat tot doel heeft het versterken van de capaciteit van vissers om deel te kunnen nemen in het visserijbeheer op nationaal en regionaal niveau.

Zodjindra Arjune, beleidsmedewerker afdeling Visserij, zegt dat “coöperaties voor vissers belangrijk zijn als we kijken naar de wijze waarop het beheer en behoud van de visserijbronnen moet gebeuren en de zaken die dit vereist. LVV heeft dus partners nodig die de kennis hebben. De vissers bijvoorbeeld zijn elke dag ermee bezig en ze weten precies wat er gebeurt met de bronnen”. De leden van de vissersorganisaties hebben in februari/maart een training van LVV gehad en zijn tegelijkertijd begeleid. Tijdens de trainingen heb

Comments are closed.