LVV vraagt aandacht voor gebruik van pesticide

Valies: Regering heeft zich niet gehouden aan akkoord
september 20, 2016
Vechtpartijen en brand in migrantenkamp Lesbos
september 20, 2016
Show all

LVV vraagt aandacht voor gebruik van pesticide

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij houdt van 19-23 september een bewustwordingscampagne in de binnenstad van Paramaribo. Dit houdt in dat de medewerkers van het ministerie voorlichting zullen geven aan de gemeenschap over het gebruik van pesticide op een verantwoorde en milieu vriendelijke manier.

In mei heeft LVV een overeenkomst getekend met de Voedselorganisatie (FAO) en Global Environment Facility voor uitvoering van het project Disposal of Obsolete Pesticides including POPs, Promotion of Alternatives and Strengthening Pesticides Management in the Caribbean. In juli, augustus en september is ongeveer 100 ton aan verouderde pesticiden uitgevoerd naar Engeland voor vernietiging.

Binnen dit project zijn er tal van activiteiten, die uitgevoerd zullen worden. Een hiervan is The Pesticide awareness week. De slogan voor dit jaar is Manage Pesticide Responsibly: Adapt to Climate Change. De mens moet verantwoordelijk omgaan met pesticiden en zich aanpassen aan klimaatsverandering. LVV wil Surinamers bewust maken dat pesticiden schadelijk zijn voor mens en milieu. Er zijn andere methoden om plagen te bestrijden en als het daadwerkelijk niet meer kan, dan pas overstappen naar chemische middelen. Pesticiden zijn niet alleen middelen die gebruikt worden in de landbouw, maar ook producten die men binnenshuis gebruikt, benadrukt LVV. Als voorbeeld wordt gegeven muskietenkaars of muskieten wierook. Als men daarmee slaapt en er geen goede ventilatie is, dan is dat ook gevaarlijk/schadelijk voor de mens. De actieve stoffen die in de pesticiden zitten werken ook in op de longen en het zenuwstelsel van de mens. Starnws

Comments are closed.