LVV overhandigt verwerkingsmachines aan agrariërs

Visserijwet beperkt verstrekking visvergunningen aan Guyanezen
augustus 24, 2021
10 Mobiel – Thersa Wong Swie San – 24 augustus 2021
augustus 24, 2021
Show all

LVV overhandigt verwerkingsmachines aan agrariërs

Eerste deel SAMAP-project afgerond

Zo’n dertien boeren kregen maandag machines voor het verwerken van hun agrarische producten overhandigd. Dit vond plaats op Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), in het kader van een overheidsproject dat in 2019 is opgezet, dat wordt uitgevoerd door de FAO en is gefinancierd door de Europese Unie. Boeren konden dat jaar een aanvraag doen bij het Suriname Agriculture Market Acces Project (SAMAP). LVV-minister Parmanand Sewdien zei dat de focus in de sector niet alleen gelegd moet worden op de exportmarkt maar ook de lokale samenleving.

LVV-minister Sewdien.

Radio 10 sprak twee van de boeren die meedoen aan het project en machines in ontvangst kregen. Ze waren er blij mee en volgens hen zal dit meehelpen aan de productieverhoging.  https://soundcloud.com/radio-10-magic-fm/collage-verwerkersmp3

U hoorde achtereenvolgens Oliseng Kwasiba en Inge Apai, twee boeren die in aanmerking zijn gekomen voor de toekenning van verwerkingsmachines van agrarische producten. Dit project is gefinancierd door de Europese Unie, een bedrag van twaalf komma acht miljoen US-dollars. Vijfenzestig agrariërs en drie bedrijven zij in aanmerking gekomen.

Comments are closed.