LVV nog positief over Suriname -Maleisie rijstproject

Dagbladen overzicht donderdag 29 maart 2018
maart 29, 2018
Hakrinbank lanceert Hakrinbank Online Payments (HOP)
maart 29, 2018
Show all

LVV nog positief over Suriname -Maleisie rijstproject

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij is positief gestemd over de resultaten uit het Suriname- Maleisië revers linkage project welke ruim 3 jaren gaande is binnen de rijstsector. Het project welke wordt uitgevoerd met het Maleisisch bedrijf Mardi holding moet via onderzoek en introductie van nieuwe rijstrassen  en technieken de sector een boost geven.

Volgens Guido van der Kooye LVV-coördinator regio West is de onderzoeksfase in volle gang maar zijn er reeds 8 nieuwe Maleisische rassen uitgetest waarvan 3 zeker zullen worden overgenomen door ons land. Hij sprak woensdag bij de oogst van een van de plots binnen het Maleisië rijst project zoals het ook bekend staat.

Alhoewel er nog in vele opzichten wordt gewacht op onderzoeksresultaten zullen deze, de sector een beter beeld geven van de situatie van bijvoorbeeld de bodem om zo efficiënter verder te kunnen gaan.

 

Guido van der Kooye LVV-coördinator regio west over het Suriname- Maleisië revers linkage project welke bijna 3 jaren nu gaande is binnen de rijstsector. Middels onderzoek en introductie van nieuwe rijstrassen en technieken moet de rijstsector in ons land een boost krijgen.

Comments are closed.