LVV houdt info sessies met vissers over kustwacht

Dagbladen overzicht dinsdag 8 augustus 2017
augustus 8, 2017
van Assen redt het niet op WK atletiek in Londen
augustus 8, 2017
Show all

LVV houdt info sessies met vissers over kustwacht

Controle moet worden opgevoerd

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij is maandag gestart met een serie informatie sessies voor personen in de visserijsector in de districten Nickerie, Coronie, Marowijne en Commewijne.

Deze info sessies moeten volgens Beleidsmedewerker Jolanda Bab  visvergunninghouders meer inzicht verschaffen in de taken van de kustwacht. Het is volgens Bab gebleken dat deze entiteit nogal onbekend is voor vissers en dat ze de kustwacht meer als een bedreiging dan als bescherming binnen hun werk ervaren. Op deze sessies worden ook de vergunningsvoorwaarden met de doelgroep besproken. Er zijn nog te vaak overtredingen waarbij vissers als argument gebruiken dat zijn niet goed op de hoogte zijn van de regels. Volgens Bab hoeven de regels voor de visserij niet strenger maar moet de controle beter.

Voor Kolonel Jerry Slijngaard directeur van de in april 2017 bij wet vastgestelde kustwacht is dit een goede gelegenheid om het publiek nader te informeren over de taken en bevoegdheden van de kustwacht. Hij onderkent het feit dat vissers vaak niet voldoende op de hoogte zijn van de werkzaamheden van de kustwacht.Ook het gebrek aan controle op naleving van vergunningsvoorwaarden moet volgens Slijngaard met de kustwacht bevorderd worden.

Visvergunninghouders moeten meer inzicht krijgen in de taken van de kustwacht en Slijngaard vond het een goede gelegenheid om het publiek meer te informeren over de taken en bevoegdheden van de kustwacht.

Comments are closed.