LVV bezig met financieringsproject rehabilitatie rijstpolders Nickerie

Politiebond kijkt uit naar verrichtingen nieuwe Justitieminister na inwerkperiode
april 6, 2018
Radio 10 Sportverslagen vrijdag 6 april 2018
april 6, 2018
Show all

LVV bezig met financieringsproject rehabilitatie rijstpolders Nickerie

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) werk samen met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) aan een financieringsproject. Het project zal voornamelijk gericht zijn op het opvijzelen van een zevental rijstpolders in Nickerie. Het moet de duurzame landbouwproductiviteit bevorderen.

Het financieringsproject is bedoeld voor de rehabilitatie van de natte infrastructuur zoals de drainagesystemen. Het ministerie wil nadat de IDB groen licht verleend om het project in 2019 opstarten. Nu wordt een milieueffectenstudie uitgevoerd en brengt een technische missie van de IDB een bezoek aan ons land om het plan in overweging te nemen, zegt Guido van der Kooye als regiocoördinator van LVV.

In het project is ook opgenomen de training van de verscheidene waterschapsbesturen om het beheer en onderhoud beter te kunnen uitvoeren.

 

Guido van der Kooye, LVV-regiocoördinator in Nickerie, over het project waarmee de rehabilitatie van een aantal rijstarealen in gang zal worden gezet. Het project moet kleine padieboeren verder ondersteunen en moet eventueel ertoe leiden dat ze aan diversificatie van hun gewassen kunnen doen. Verder zal er gewerkt worden aan het opzetten van systemen voor het verzamelen landbouwstatistieken en gegevens over het gebruik van pesticiden.

Comments are closed.