Lul-verhalen gaat niet alleen over geslachtsdeel man

Cultuur Caravan In Santigron
juli 6, 2017
Fractieleider Misiekaba benadrukt belang comité-generaal
juli 6, 2017
Show all

Lul-verhalen gaat niet alleen over geslachtsdeel man

De theatervoorstelling Lul-verhalen, die morgen in Torarica en zaterdag in Thalia wordt opgevoerd, gaat niet alleen over het geslachtsdeel van de man. Dat zegt comedian en bedenker van het stuk, Howard Komproe. Er is ruimte voor verschillende onderwerpen, maar vooral hoe de man naar zichzelf kijkt.

In eerste instantie werd het stuk alleen gespeeld door mannen. Nu neemt Komproe ook vrouwen mee het podium om, om hun ervaring over mannen te delen. Manouskha Zegelaar-Breeveld en Gerda Havertong maken dit keer deel uit van het gezelschap. Beiden zeggen ze dat vooral op het stuk van openheid er een verschil is tussen de Surinaamse en Nederlandse man.

De Nederlandse comedian met Marokkaanse wortels, Anuar, onderschrijft de analyse van Havertong en Breeveld. De man met Afrikaans bloed heeft meer praatjes dan zijn Europese soortgenoot, zegt hij.

Lul-verhalen is een reactie op de Vaginamonologen van de Amerikaanse activiste voor vrouwenrechten Eve Ensler. Ze zette zich vooral in voor de strijd tegen het seksueel misbruik en mishandeling van vrouwen. Hoewel het theaterstuk van Komproe zich niet richt op het bespreekbaar maken van een voor mannenzaak, zoals het misbruik van jongens binnen de Katholieke kerk, is die ruimte er wel.

Comedian Howard Komproe. Samen met Gerda Havertong, Anuar en Manouskha Zegelaar-Breeveld, staat hij morgen in Torarica en zaterdag in Thalia met de voorstelling Lul-verhalen. Voor zaterdag zijn er nog kaarten te koop.

Comments are closed.