Dagbladen overzicht donderdag 19 april 2018
april 19, 2018
Rasoelbaks neemt reeds 4 jaren waar als Hofpresident
april 19, 2018
Show all

Luchtverkeersleiders situatie beu

Het geduld bij de luchtverkeersleiders raakt op, aldus de voorzitter van de Suriname Air Traffic Controllers Association, Genaro Alpin. Er wordt al jaren geklaagd over het monitoringsysteem dat niet meer voldoet aan de huidige internationale veiligheidsnormen. Met het speciale apparatuur moeten de luchtverkeersleiders het Surinaams luchtruim controleren. De SATCA heeft de leiding van de luchtvaartdienst meerdere keren op de hoogte gesteld. Die geeft vervolgens aan dat de financiële middelen ontbreken om het systeem te upgraden.

Via het monitoringsysteem, genaamd de AMHS, komen de vliegplannen van Suriname binnen. Dit systeem geeft aan welke route een vliegtuig zal afleggen en vanuit welk gebied het vliegtuig het Surinaams luchtruim zal betreden en verlaten. Het personeel kan hierdoor hun werk niet naar behoren doen, geeft Alpin aan.

Genaro Alpin, de voorzitter van de Suriname Air Traffic Controllers Association. De SATCA wacht op het kennismakingsgesprek met de minister van Openbare werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel,  en de zaken direct aan te kaarten.

Comments are closed.