Lucht geklaard in kwestie bevoegdheden VP

Vandaag in het Verleden
oktober 17, 2014
Humberto Tan beste mannelijke tv-persoonlijkheid 2014
oktober 17, 2014
Show all

Lucht geklaard in kwestie bevoegdheden VP

Geen sprake van intrekking maar misverstand

De commotie die was ontstaan over de vermeende intrekking van bevoegdheden van de vicepresident, lijkt te zijn opgelost. Op het kabinet van de president werd donderdag hierover topoverleg gevoerd, onder leiding van president Desi Bouterse.

Tijdens dit overleg kwam vast te staan dat de VP, conform de geldende wetgeving, geen bevoegdheden zijn ontnomen. Een en ander komt erop neer dat de resolutie van 23 september 2014, onverkort gehandhaafd blijft. Zo staat in een persverklaring van het kabinet van de president.

Bedoelde resolutie bevat richtlijnen voor het personeelsbeleid, op basis van de personeelswet. In 2010 werd aanvankelijk door VP Robert Ameerali voorgesteld, de bevoegdheden voor het personeelsbeleid, onder meer aanname en ontslag van bepaalde ambtenaren, aan het instituut van de vicepresident toe te kennen. Dit zou echter haaks staan op de Personeelswet en werd door Eugene van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het kabinet van de president, over aan de bel getrokken en gecorrigeerd.

De bevoegdheid blijft dus zoals in de gewijzigde resolutie van september 2014 voorgesteld, bij de minister van Binnenlandse Zaken. Een en ander werd tijdens het overleg met de president uitgelegd aan met name de ABOP-top onderleiding van voorzitter Ronny Brunswijk. De achterban van zijn partij had om opheldering gevraagd over het genomen besluit. Die helderheid is volgens Brunswijk nu wel gekomen en is de kous daarmee af. De ABOP-topman spreekt van een misverstand.

Tijdens het overleg waren behalve de president, ook vicepresident Robert Ameerali, de minister van Binnenlandse Zaken Edmund Leilis, Financiënminister Andy Rusland en minister van Regionale Ontwikkeling Stanley Betterson aanwezig. Om de tafel zaten verder Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon, assembleeleden Marinus Bee en Amzad Abdoel, evenals Eugene van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.