Lotjeshuis ook slachtoffer subsidiebeleid overheid

Radio 10 sport maandag 7 augustus 2017
augustus 7, 2017
Bewoners Voorburg en Militair Project Commewijne hebben genoeg van veelvuldige stroomuitval
augustus 7, 2017
Show all

Lotjeshuis ook slachtoffer subsidiebeleid overheid

Het Lotjeshuis wordt weer getroffen door het aangepast subsidiebeleid van de overheid. In 2013 heeft die, na enkele jaren geen subsidie uitgekeerd te hebben aan de stichting, het weer opgepakt. Er is echter fors gesneden in het bedrag dat verder ook nog eens vertraagd is ontvangen. Dit maakt dat Lotjeshuis de eigen financiële reserves flink heeft moeten aanspreken, zegt directeur Lucia Dubos. Het lukt de directie tot nog toe met vereende krachten de zaak draaiende te houden. Dubos geeft de donateurs die het niet nalaten Lotjeshuis ondanks de economische situatie bij te staan, een pluimpje.

Stichting Lotjeshuis Suriname bestaat op 9 augustus 50 jaar. Door de jaren heen hebben enkele duizenden kinderen tussen de 0 tot 5 jaar er een veilig huis gevonden. Via de politie, het ministerie van Sociale Zaken, de overheidsziekenhuizen en het Bureau Familierechterlijke Zaken (BUFAZ) komen er verwaarloosde en ondervoede kinderen terecht. Officieel voor zes maanden, maar gezien het sociaaleconomisch milieu waaruit het kind komt verandert het vaak in jaren.

Dit 50 jaar volhouden is op zich een reden voor feestvieren, beamen zowel directeur Dubos als Ronnie Antonius, die de secretaris is van het bestuur van Lotjeshuis. De directeur van het Lotjeshuis, Lucia Dubos, zegt dat personeel, directie en bestuur er alles aan doen om de kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Momenteel zijn er 23 kinderen gehuisvest. Voor de exploitatiekosten heeft het kindertehuis in totaal SRD 543.000 nodig. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft deze maand 101.000 SRD aan subsidie uitgekeerd aan Lotjeshuis. Het bestuur en de leiding zien graag een bijdrage in de kosten per kind vanuit de gemeenschap tegemoet. Dubos zegt dat voor een bedrag van 30 á 35 SRD in de behoefte van elk kind in het Lotjeshuis kan worden voorzien.

Comments are closed.