Loswijk en Feller verliezen kortgeding tegen NPS bestuur

10 Mobiel – Anjali Toelsie – 16 november 2020
november 16, 2020
Ex-vicepresident Ashwin Adhin in verzekering gesteld
november 16, 2020
Show all

Loswijk en Feller verliezen kortgeding tegen NPS bestuur

Tweetal bekijkt mogelijkheden om in hoger beroep te gaan

De kort geding rechter heeft Michael Loswijk en Eric Feller in het ongelijk gesteld in de zaak tegen het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname [NPS]. Het duo stapte in de tweede week van juli naar de groene tafel om onder meer een vervroegd congres af te dwingen en financiele-verantwoording van het bestuur op te eisen. Volgens Michael Loswijk legt hij zich neer bij het besluit van de rechter. Echter, de mogelijkheid wordt bekeken om in hoger beroep te gaan. Meer omdat de rechter voorbij is gegaan aan de eigenlijke zaken die zijn aangehaald en zich meer gericht heeft op het feit of wij leden zijn van de partij, stelt Loswijk.

Omtrent de te houden verkiezingen zegt Loswijk dat het NPS hoofdbestuur zich aan de regels moet houden. Het is geen normale wijze voor het aanschrijven van de structuren voor de voorbereiding van de verkiezingen. Er is niet genoeg ruimte geboden aan de afdelingen ter voorbereiding van de verkiezingen, vindt Loswijk.

U hoorde Michael Loswijk, één van de indieners van de kort geding tegen het hoofdbestuur van de NPS. Intussen is de lijst met als kandidaat-voorzitter Gregory Rusland als enige ingediend. En de afdeling Paramaribo heeft een motie ingediend voor het royement van drie hoofdbestuursleden, namelijk: Silenta Neslo, Ruth Renfrum en Orpheu Marengo. De verkiezingen bij de groene partij zijn op 13 december.

Comments are closed.