Londen Marathon levert 39 nieuwe records voor Guinness Book op

Macron en Le Pen volgens exitpoll door in Franse verkiezingen
april 24, 2017
In auto vergeten kindje gestikt
april 24, 2017
Show all

Londen Marathon levert 39 nieuwe records voor Guinness Book op

Deelnemers van de Marathon van Londen hebben zondag maar liefst 39 nieuwe wereldrecords op hun naam gezet. Onder de nieuwe titels bevinden zich ‘de marathon lopen verkleed als telefooncel’ en ‘de marathon lopen in een Star Wars-kostuum’

Dat heeft het Guinness World Records bekendgemaakt. De organisatie werkt al tien jaar samen met de marathon van Londen; ieder jaar worden er tientallen ludieke records gebroken. In totaal hadden 73 deelnemers aan de marathon zich aangemeld voor een recordpoging. De kans om in het beroemde Guinness Book of World Records terecht te komen is steeds populairder geworden. In 2007 deden er slechts negen mensen mee.

De snelste nieuwe recordhouder is Joe Spraggins, die de marathon liep verkleed als zwemmer in 2 uur, 42 minuten en 24 seconden. Andere nieuwe records werden onder meer gevestigd door Warren Elwick, die de wedstrijd in iets meer dan vier uur liep verkleed als telefooncel, Thomas Bolton, die de marathon verkleed als auto liep in bijna vijf uur, en Jez Allinson, die in dezelfde tijd het parcours slechtte verkleed als Stormtrooper. De langzaamste nieuwe recordhouder is de Brit Marc Jenner, die de marathon voltooide in 6 uur en 47 minuten met een rugzak met 45 kilo op zijn rug. Alle nieuwe recordhouders kregen bij aankomst een certificaat van het Guinness Book of World Records.

Comments are closed.