10 Mobiel – Fariz Barsatie – 11 Mei 2020
mei 11, 2020
HI&T start project om prijzen basis levensmiddelen laag te houden
mei 11, 2020
Show all

Lockdown versoepeld

Maatregelen landsgrenzen met een week verlengd
Burgers in quarantaine zullen mogen stemmen op 25 mei

De strenge maatregelen die gelden bij de partial lockdown in de kustvlakte, zijn versoepeld.

Zo gaat de lockdown nu pas om 11 uur ’s avonds in en duurt tot en met 5 uur ’s morgens.

Samenscholing met maximaal 50 personen is nu ook toegestaan, op voorwaarde dat de gezondheids- en ordemaatregelen worden nageleefd. Maar creches blijven vooralsnog gesloten en ook het Openbaar Vervoer mag nog niet rijden. Voor het binnenland zijn de maatregelen op de grensrivieren voor een deel aangepast, om vrachtvervoer mogelijk te maken. De total lockdown in de grensgebieden is omgezet naar een partial lockdown, vanaf 18u tot en met 06u. Echter, het oversteekverbod van en naar onze buurlanden, is nog steeds van kracht tot en met 17 mei.

Verder gaf de president in zijn toespraak zaterdag aan, dat er een ondersteuningsplan voor een periode van zes maanden is uitgewerkt. De regering heeft daarvoor SRD 400 miljoen gereserveerd en ook is internationale financiële steun toegezegd aan Suriname.

Vanmiddag informeert minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de gemeenschap verder, tijdens de wekelijkse COVID-19 persconferentie.

Het ministerie van Onderwijs werkt aan een plan om alvast de examenklassen op alle niveaus, te laten beginnen vanaf 1 juni.

Het staatshoofd had ook nieuws voor ingezetenen die in quarantaine zijn. Namelijk, voor die burgers zal het mogelijk gemaakt worden om hun stem uit te brengen op 25 mei.

De president benadrukte dat de gezondheidsmaatregelen onverkort van kracht blijven. Dat wil zeggen dat de hygiene-maatregelen: vaak handen wassen met stromend water en zeep, niezen of hoesten in de elleboogholte en 2 meter afstand houden van elkaar, nog in acht genomen moeten worden.

Comments are closed.