Magic 10 – 13 april 2019
april 13, 2019
Sportverslagen – 14 april 2019
april 14, 2019
Show all

Livorno-Beekhuizenbrug geopend

De Livorno-Beekhuizenbrug is zaterdag officieel geopend. President Desi Bouterse woonde de opening bij. In zijn toespraak gebruikte het staatshoofd de nieuwe brug als een metafoor voor de nodige groei naar eenheid als een natie.

De bouw van de Livorno-Beekhuizenbrug maakt deel uit van het Dalian IV-project. Het is de zesde oeververbinding over het Saramaccakanaal. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) zei dat de brug ervoor gaat zorgen dat de vooral de verkeersintensiteit afneemt. Tegelijk brengt een verbeterd wegenstelsel een mate van vooruitgang met zich mee, aldus Pengel. \

De bouw van de brug heeft 16 maanden geduurd en kostte de Staat 13 miljoen Amerikaanse dollars. Volgens de planning van OWT&C betekent het dat de verbinding over de Saramaccadoorsteek en de Saronbrug minder belast zullen worden. Om ook de verkeerssituatie op de kruising van de Slangenhout- en Van ’t Hogerhuysstraat in goede banen te leiden, is daar een verkeerslichtinstallatie in werking.

Minister Pengel kondigde verder aan dat de Van ’t Hogerhuysstraat, tenminste een deel ervan, zal worden veranderd in een zesbaansweg.

Comments are closed.