Limburg: ‘Santokhi is een lafbek’

Geerlings-Simons wil meer vrouwen op kandidatenlijst
december 3, 2013
OW-Minister Parmessar ontkent gesprek met Bond Vuilophalers op last van rechter
december 3, 2013
Show all

Limburg: ‘Santokhi is een lafbek’

Clifton Limburg, presentator van Bakana Tori op SRS, vindt dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi ‘een lafbek’ is. “Ik heb hem zoveel keren uitgenodigd, maar hij is niet gekomen in de studio”, zegt Limburg aan Starnieuws. Santokhi heeft Limburg op een partijvergadering zaterdagavond beschuldigd van “het bespelen van etnische sentimenten via staatsradio SRS”.

Limburg toont diverse sms’jes die hij gestuurd heeft naar Santokhi. Een van de keren, reageerde Santokhi terug en deelde mee dat hij uitlandig zou zijn. Limburg weerspreekt dat hij etnische sentimenten bespeelt. Hij merkt op dat bellers soms dingen zeggen, die niet door de beugel kunnen. In een live uitzending is dat moeilijk te voorkomen. “Als ik de persoon uit de uitzending kan halen, doe ik dat. Ik corrigeer ook”, voert Limburg aan.

Santokhi merkte op dat Limburg woordvoerder is van president Desi Bouterse en hij wordt niet gecorrigeerd. De conclusie kan dan worden getrokken dat de president ook achter deze zaken staat, zei de VHP-voorzitter. Limburg zegt dat hij steeds mensen van andere politieke partijen uitnodigt om hun zegje te doen. Sommigen gaan in op de uitnodiging en anderen niet. “Iedereen krijgt bij mij de ruimte”, benadrukt Limburg. Hij merkt op dat Santokhi zijn eigen mensen moet corrigeren, die etnische sentimenten op de media bespelen. “Hij moet geen spijkers op laag water zoeken. Ik mag zijn uitspraken analyseren en hij heeft de ruimte om te reageren. Hij is niet ingegaan op diverse uitnodigingen, maar uit beschuldigingen op politieke podia en de media”, zegt Limburg aan Starnieuws.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.