Licht in de tunnel voor wanhopige dialysepatiënten

Albert Ramdin: ‘buitenlandse financiering aanvragen te ingewikkeld’ 
november 12, 2015
Assembleeleden willen openbare behandeling Alcoa
november 12, 2015
Show all

Licht in de tunnel voor wanhopige dialysepatiënten

Na een onderhoud met de vaste DNA-commissie Volksgezondheid maandag, lijkt er een oplossing in zicht te zijn voor de leden van de vereniging van Nierdialysepatiënten zegt de voorzitter Neville Veira aan de Ware Tijd Online

Het huidige basiszorgverzekeringsbedrag van SRD 62,500 per jaar is niet voldoende voor behandeling en medicatie. Het resterende, benodigde bedrag dat kan oplopen tot SRD 30.000 moeten de patiënten zelf opbrengen. Jennifer Vreedzaam, voorzitter van de vaste parlementaire commissie, bevestigt dat er een oplossing in zicht is. Ze garandeert dat betrokkenen zich geen zorgen hoeven te maken.

Donderdag zal de commissie met de vereniging, de minister van Volksgezondheid, het Uitvoeringsorgaan en de patiëntenraden van het dialysecentrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de zaak afronden. De parlementaire commissie is momenteel bezig de wet Basiszorgverzekering nader te bestuderen en overweegt een initiatiefwetswijziging. Immers, nu blijkt al dat de wet moet worden aangepast.

Comments are closed.