Lichaam vermiste visser ontdekt door piloten Gum Air

Regering geeft zoektocht naar vissers niet op
mei 2, 2018
SVB legt alle competities stil
mei 3, 2018
Show all

Lichaam vermiste visser ontdekt door piloten Gum Air

Regering geeft zoektocht niet op; Overlevenden en families krijgen overheidshulp

 

Piloten van Gum Air hebben maandag een lijk gelokaliseerd op de Wia Wia bank, in de omgeving waar in de nacht van vrijdag op zaterdag zestien vissers zijn overvallen. Dit bevestigt Greg Gummels van de vliegmaatschappij aan Radio 10. Of het om een van de vermiste zeelieden gaat, kan Gummels niet zeggen. Die verantwoordelijkheid ligt bij de autoriteiten.

Kolonel Jerry Slijngaard, directeur van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zegt dat ook de overheid zoekt naar de vermiste vissers. Eerder werd gemeld dat de zoekacties waren gestaakt. Tijdens een bijeenkomst met het visserscollectief dinsdagavond, is de vier overlevenden en de families van de zestien vermisten de toezegging gedaan dat de regering hen de nodige bijstand zal bieden.

Er wordt van verschillende kanten hulp ingezet om enig teken van de vissers te vinden. Daarbij levert ook Frans-Guyana een bijdrage, zegt Slijngaard.

Jerry Slijngaard, de coördinator van het NCCR. Justitieminister Stuart Getrouw heeft aan het Nationaal Informatie Instituut gezegd dat de regering de nodige stappen gaat nemen om de veiligheid van vissers in het vervolg te garanderen. Daarbij wordt ook gedacht aan het gebruik van een GPS-systeem.

Comments are closed.