Libi Makandra zal diensten blijven verlenen

Apotheek Karis levert bijdrage aan bewustwording gevolgen diabetes
november 12, 2016
Onderdeel veiligheid krijgt plek in schoolcurriculum
november 12, 2016
Show all

Libi Makandra zal diensten blijven verlenen

De Spoedpost Ambulance Service Wanica, die is ondergebracht bij Libi Makandra zal haar diensten blijven verlenen. De regering is ingesprongen en garandeert dat de ambulancedienst tot en met januari 2017 zal werken. In de tussentijd zullen partijen zoeken naar een structurele en duurzame oplossing voor de problemen.

De stichting is ten eerste ook in zwaar weer geraakt door de opeenvolgende verhogingen van het energietarief. Daarnaast zijn de exploitatiekosten de pan uit gerezen. Ongeveer 45.000 mensen in Wanica, Para, Brokopondo tot aan Atjoni, kunnen gebruik maken van de ambulancedienst van Libi Makandra. Net als een ieder langs de Indira Gandhiweg vanaf Latour naar het zuiden, vanaf de Highway en de Sir Winston Churchillweg.

In de bijkans tien jaar dat de Spoedpost Ambulance Service Wanica bestaat is deze hulp een noodzaak gebleken. Nu de organisatie niet meer in staat is de dienst te garanderen, biedt het Ministerie van Volksgezondheid de helpende hand. Dit departement zal ervoor zorgdragen dat de stroomvoorziening naar het gebouw van de spoedpost zal vallen onder het sociaal tarief, hetgeen gebruikelijk is voor sociale instellingen. Er zal verder een commissie worden ingesteld om een landelijke gedecentraliseerde ambulancedienst voor te bereiden. De bedoeling is dat er middels een overkoepelend orgaan een gestructureerd gedecentraliseerde ambulancedienstverlening wordt gegarandeerd. De materiële voorzieningen zijn al voor tachtig procent voorbereid. Het is een kwestie van organisatie ondersteund door de politieke wil om het te doen.

Comments are closed.