Leiding RGD overgedragen aan Sebitadevi Gopal

Informatie over criminelen digitaal opgeslagen
april 18, 2019
Sportverslagen – 18 april 2019
april 18, 2019
Show all

Leiding RGD overgedragen aan Sebitadevi Gopal

Nieuwe directeur streeft naar toegankelijkere gezondheidzorg

Sebitadevi Gopal is de nieuwe directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Zij is woensdag officieel aan het personeel gepresenteerd en voorgesteld door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De 28-jarige Gopal zei in een eerste reactie te gaan voor gegarandeerde, kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg.Q

Gopal neemt het roer over van Edwin Noordzee, die vanaf 2016 waarnam na het vertrek van Malti Sardjoe. Noordzee nam de tijd om bij zijn afscheidsboodschap nog een aantal markante wapenfeiten op te sommen die de voorbije drie jaar zijn gerealiseerd.

Minister Elias heeft alle geloof in Gopal. Zij zal de kar, die volgens de bewindsman redelijk goed op spoor is, verder trekken. 

Het personeel bij de RGD is niet te spreken over de manier waarop Noordzee is vervangen. Tijdens de plechtigheden rondom de installatie van Gopal, uitte de vakbond bij de RGD haar misnoegen daarover. In een petitie, die werd overhandigd aan minister Elias, wordt vooral de houding van twee onderdirecteuren gehekeld.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp wil daarnaast zo snel als mogelijk in gesprek met de nieuwe directeur. Er wordt al geruime onderhandeld over een nieuwe cao, zonder resultaat. Daarnaast moeten een aantal belangrijke voorzieningen voor het personeel worden geregeld.

Robby Naarendorp, de voorzitter van de bond bij de RGD, , woensdag bij de aanstelling van Sebitadevi Gopal als directeur van de instelling. Sebita is de jongere zus van Lalini Gopal, de huidige minister van Sport- en Jeugdzaken.

Comments are closed.