Leiding mortuarium AZ voelt zich niet opgescheept met lijken

Intermed Group: Islamitische winstdeling beter dan westerse woekerrente
juli 10, 2014
Dagbladen overzicht 11 juli
juli 11, 2014
Show all

Leiding mortuarium AZ voelt zich niet opgescheept met lijken

De leiding van het mortuarium betreurt het, dat via een medium zou zijn bekendgemaakt dat het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis opgescheept zit met lijken van personen, van wie geen familie zich heeft aangemeld.

De leiding van het mortuarium geeft aan dat ze uit moreel-ethische overwegingen en vanuit haar verantwoordelijkheid, nooit ervan kan uitgaan dat ze opgescheept zit met stoffelijke overschotten van personen.

“Zo praten we niet over onze doden. Je kunt nooit opgescheept zitten met iemand die eens een familielid of geliefde is geweest, ook al is de persoon nu overleden,” zegt een gebelgde medewerker van het mortuarium.

De stoffelijke overschotten blijven liggen in het mortuarium, omdat niemand zich aanmeldt om die op te halen om te begraven of te cremeren. En vaak komt de familie ook niet, omdat de kosten in de meeste gevallen hoog  zijn opgelopen. De ligkosten voor een lijk zijn 50srd per dag .

Volgens de wet is het de Procureur Generaal die bepaalt wanneer een lijk, voor wie niemand zich heeft aangemeld, mag worden begraven. De kosten, indien een lijk niet wordt opgeëist door  familie of anderen, worden dan door de Staat betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.