Leiding Leo Victor ontkent entreegeld van SVB te hebben gevraagd – Ondervoorzitter Emanuels heeft geen probleem met buitenlandse arbitrage

Suriname gastheer 9e interregionale conferentie waterwegen
juni 13, 2017
‘Kon Na Wan’ project voortgezet
juni 13, 2017
Show all

Leiding Leo Victor ontkent entreegeld van SVB te hebben gevraagd – Ondervoorzitter Emanuels heeft geen probleem met buitenlandse arbitrage

Het publiek liet zich niet bepaald van zijn beste zijde zien afgelopen zondag, tijdens de beslissingswedstrijd tussen Leo Victor en Inter Moengo Tapoe. Op een gegeven moment werd het rumoerig toen bleek dat er meer publiek dan zitplaatsen was. In de media werd het vermoeden geuit dat er meer kaarten dan waren toegestaan waren verkocht. Leo Victor zou hebben gevraagd om een deel van de opbrengst, anders was er geen sprake van deelname. De leiding van S.V. Leo Victor ontkent tegenover Radio 10 dat ze de competitieleiding voor zo een keuze hebben geplaatst. Derrick Emanuels, de ondervoorzitter van de Leeuwen zegt dat er wel over entreegeld is nagedacht, maar dat er nimmer naar is gevraagd.

Een ander punt waar over wordt gevallen is dat er gekozen zou zijn voor het over laten komen van arbiters uit Curaçao. Emanuels zegt dat dit voor het eerst gaat gebeuren voor een lokaal voetbalduel. Internationaal gebeurt het vaker. Op zich vormt het voor hem geen probleem. Van belang voor de ondervoorzitter van Leo Victor is de veiligheid die afgelopen zondag te wensen overliet.

Er zouden voor de wedstrijd Leo Victor – Inter Moengo Tapoe meer kaarten zijn verkocht dan was toegestaan. Over het mogelijk aantreden van buitenlandse scheidsrechters om de wedstrijd van komende zaterdag te leiden zei hij er geen probleem mee te hebben. De Surinaamse Voetbal Bond laat echter in een persverklaring weten dat zij handelt vanuit het adagium van “geloof in eigen kunnen”. Ze is van oordeel dat de arbiters van zondag zich goed van hun taak hebben gekweten. Verder benadrukt de SVB dat de Surinaamse scheidsrechters, net als in het buitenland gebruik is, zijn opgeleid om objectief en onpartijdig te zijn. Het betekent kortgezegd dat de beslissingswedstrijd op zaterdag wordt gefloten door onze eigen arbiters.

Comments are closed.