LEERKRACHTEN TREKKEN WEG NAAR DE REGIO

VEERTIG MILJOEN NIEUWE GEZONDHEIDSWERKERS NODIG IN 2030
september 22, 2016
Surinames toetreding tot de OIC
september 22, 2016
Show all

LEERKRACHTEN TREKKEN WEG NAAR DE REGIO

Het is onderwijsbonden opgevallen, dat leerkrachten trekken naar het buitenland, voornamelijk het Caribisch Gebied. Dit zeggen Wilgo Valies van de Bond van Leraren en Marcelino Nerkust van de Federatie van organisaties van Leerkrachten in Suriname. De BvL-topman zegt dat leerkrachten uitkijken naar andere oorden en wijst er daarbij op, dat er in het Caribisch Gebied grote vraag is naar leerkrachten. “Zolang zij Engels kunnen praten, zijn ze weg.”

Nerkust ziet al twee jaren leerkrachten wegtrekken. Vooral op basis- en voj-niveau is de trek groot. De vakbondsleider denkt dat leerkrachten geneigd zullen zijn in het land te blijven als de koers weer naar 3.50 SRD voor een Amerikaanse dollar wordt gebracht en als zij de zekerheid hebben dat zij de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren.

Richard Bouguenon, voorzitter van de Surinaamse Onderwijzersbond zegt dat de trek van leerkrachten naar het buitenland niet nieuw is. “Het is iets dat al jaren plaatsvindt” en het kan zijn, dat het nu vaker gebeurt. Hij zegt dat leerkrachten kijken naar de hoogte van de wisselkoersen. Hoewel geen van de vakbondsleiders zich wil uitdrukken in aantallen zegt Bouguenon dat de trek niet in de tientallen loopt. Dat concludeert hij uit het  aantal leden dat zich afschrijft. DWT

Comments are closed.