Leerkrachten missen scholing voor aanpak gedragsproblemen

Binnenkort gesprekken met Guyana over veerverbinding
juni 18, 2019
10 Mobiel – Rick Soedamah – 18 juni 2019
juni 18, 2019
Show all

Leerkrachten missen scholing voor aanpak gedragsproblemen

Discussieavond ISPEAK draagt oplossingsmodellen aan

Het komt tegenwoordig veelvuldig voor dat jongeren op school en thuis gedragsproblemen vertonen. Om oplossingsmodellen te bedenken heeft jongerenorganisatie ISPEAK, in samenwerking met de organisatie ‘Climb and Grow’, een discussieavond gehouden. Tijdens de brainstormsessie kwam naar voren dat leerkrachten de begeleiding missen die hen in staat kan stellen om kinderen met gedragsproblemen te helpen.

Voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) Kelvin Koniki, die in het panel zat, vond het ten eerste positief dat het Ministerie van Onderwijs erbij aanzat. Zijn advies luidt dat het departement trainingen houdt op dat gebied.   

Samantha Bouterse is al vier jaar leerkracht op de Samuelschool; een school voor speciaal onderwijs. Volgens haar is er vanuit de kweekschool totaal geen begeleiding. Zelfscholing is van belang vindt ze zodat leerkrachten alvast de problematiek kunnen aanpakken.

De ondervoorzitter van ISPEAK, Suragnie Westerweele, is dezelfde mening toegedaan. Een manier waarop leerkrachten en opvoedkundigen aan zichzelf kunnen werken is door vaker bijeen te komen en te praten over de problemen die ze ondervinden.

Suragnie Westerweele, ondervoorzitter van de jongerenorganisatie ISPEAK, leerkracht Samantha Bouterse en NJP-voorzitter Kelvin Koniki. De organisatie is van plan ook de districten aan te doen om het maatschappelijk probleem dat gedragsproblemen thuis en op school vormen, aan te kaarten, op zoek naar een structureel oplossingsmodel ervoor.

Comments are closed.