Leerkrachten Albina hebben water in het donker

SAB Borgoe Rum weer in de prijzen gevallen
december 4, 2013
Simons: geen Zwarte Piet en ‘dubbele’ minister
december 5, 2013
Show all

Leerkrachten Albina hebben water in het donker

Medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij hebben dinsdag tot in de avond doorgewerkt, zodat de leerkrachten van Albina nu water hebben in hun dienstwoning. Nu kijken ze uit naar de komst van stroomaansluiting. Voor de leerkrachten zal kerst 2013 een dubbel lichtfeest worden. De Energie Bedrijven Suriname heeft laten weten dat de dienstwoningen voor kerst ‘licht’ zullen hebben.

De onderwijzers zien  de wateraansluiting als het resultaat van de leerkrachtenstaking en het leerlingenprotest afgelopen week. Toch zijn de problemen op VOJ Albina met de wateraansluiting niet opgelost. Schooldirecteur Rinelia Simson heeft Bert Eersteling, hoofd onderwijs Binnenland, met duidelijke bewoordingen te kennen gegeven dat ze hem nog deze week op school verwacht om de situatie zelf te aanschouwen en oplossingen aan te dragen.

Negen onderwijskrachten, inclusief de directeur, moeten de negen klassen van VOJ Albina lesgeven. Meerdere vakken worden niet onderwezen en de leerkrachten raken overbelast. De schoolonderzoeksperiode voor de examenklas begint volgende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.