LEERKRACHT ‘TRANCE-INCIDENT’ VECHT OVERPLAATSING AAN

TJIN LIEP SHIE WEERSPREEKT AANTIJGINGEN BELFORT
april 15, 2016
NATIONAAL ARCHIEF WEER OPEN
april 15, 2016
Show all

LEERKRACHT ‘TRANCE-INCIDENT’ VECHT OVERPLAATSING AAN

Deze levenslange stigmatisering kan ik geestelijk en psychisch niet langer aan”, zegt Daphne F. zichtbaar geïrriteerd. Ze is in februari door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur overgeplaatst van de Oedayraysingh Varmaschool te Maretraite naar de Cabellschool te Kwatta. Aanleiding is het beruchte incident op de Oedayraysingh Varmaschool, waarbij leerlingen in trance raakten. F. en een andere leerkracht werden daarvoor verantwoordelijk gesteld.

Een spiritueel team van vijf personen heeft na afzonderlijk onderzoek bevonden, dat zij niet de boosdoener zijn. Dat wordt bevestigd door pastoraal theoloog Leendert Pocornie die ook in het team zit. Het bevreemdt F. dat zij ondanks deze bevinding toch overgeplaatst is. Vooral de afstand van Geyersvlijt, waar ze woont, naar de school in Kwatta is voor haar niet te doen en ervaart zij als een straf.

Pocornie, leider van het interventieteam dat al meerdere scholen in zo een zaak heeft begeleid, werd door de directrice na overleg met haar meerdere, gevraagd deze leerkracht voor begeleiding en nazorg in behandeling te nemen. Daarom staat hij in het kader van nazorg de leerkracht bij in haar strijd. Hij zegt dat de bevindingen van het team niet zijn opgevraagd door de leiding van de school en het ministerie. “Als jij me de opdracht hebt gegeven om iets te onderzoeken, hoort het dat je me benadert voor het resultaat. Ik ga dat niet uit mezelf doorgeven.” Het stoort hem dat de verplaatsing heeft plaatsgevonden, nog voordat het team klaar was met het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de gevallen op de Oedayraysingh Varmaschool. DWT

Comments are closed.