‘Leeftijd toelating GLO moet omlaag’

Uitvaart Aboikoni niet vlekkeloos verlopen
september 30, 2014
NJP verwachtte meer communicatie over avondschoolvervoer
september 30, 2014
Show all

‘Leeftijd toelating GLO moet omlaag’

Door de vroege ontwikkeling van kinderen over het algemeen, moet de toelatingsleeftijd tot het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) omlaag. Nu worden kinderen officieel vanaf hun zesde toegelaten. Dit voorstel is opgenomen in het tussentijdse evaluatieverslag van het project Schoolrijpe Kinderen.

Psycholoog Harry Mungra, voorzitter van de werkgroep die de evaluatie pleegt, stelt voor dat de toelatingsleeftijd omlaag wordt gebracht naar vijf jaar. Mungra constateert dat veel landen zijn afgestapt van de regeling om kinderen vanaf hun zesde toe te laten. Hij pleit daarom er voor dat Suriname zich ook schaart achter deze landen.

“Het koppelen van leeftijd aan ontwikkeling is niet meer houdbaar. We moeten meer gaan letten op de competenties van het kind”, zegt Mungra. Hij zoekt de oorzaak van deze tendens in de technologische ontwikkeling, de stimulans van de ouders en de omgevingsomstandigheden.

De werkgroep Bureau Voorschoolse Educatie is in juli geïnstalleerd door minister Ashwin Adhin voor evaluatie van het project Schoolrijpe Kinderen op een wetenschappelijke manier en monitoring van het Early Childhood Development-project. De minister krijgt deze week het tussentijdse evaluatieverslag aangeboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.