RGB reikt honderden grondbeschikkingen uit in Commewijne
augustus 21, 2019
MacBook Pro niet toegestaan op vluchten Surinam Airways
augustus 21, 2019
Show all

Leden Bond Rosebel roeren zich

Eisen duidelijkheid over onder meer veiligheid mijn-plant

De personeelsbond IAMGOLD roert zich. Een spoedledenvergadering dinsdag verliep nogal rumoerig, omdat de werknemers van Rosebel bezorgd zijn. Met name over hun werkplekken. Lloyd Read, de bondsvoorzitter zegt dat de directie van het goudbedrijf het tot nog toe nalaat in communicatie te treden met zijn bestuur. Dit zet kwaad bloed. Des te meer nadat de bedrijfsleiding vorige week zo’n 325 contractors de laan uit heeft gestuurd. Het doet onder de vaste werknemers vragen rijzen over hun lot, vandaar dat de bond van zowel IAMGOLD als de regering van Suriname meer duidelijkheid eist over de situatie.

Het gros arbeiders van IAMGOLD zit al bijkans drie weken thuis. Afgezien hiervan snappen ze niet waarom de leiding van de goudmultinational hen niet informeert over iets belangrijks als het garanderen van hun veiligheid op de mijn-plant.

Read doet een dringende oproep aan vooral de beleidsmakers, onder wie het parlement en de overheid, om een duurzame oplossing te bewerkstelligen in deze kwestie.

Andermaal Lloyd Read, de voorzitter van de personeelsbond bij Rosebel/IAMGOLD Goldmines.

Comments are closed.