Latijns-Amerika, Caribisch Gebied en Europese Unie in Paramaribo bijeen om drugspreventie te bespreken

Tweede UFC-gevecht voor Bigi Boi
juni 21, 2019
Sportverslagen – 21 juni 2019
juni 21, 2019
Show all

Latijns-Amerika, Caribisch Gebied en Europese Unie in Paramaribo bijeen om drugspreventie te bespreken

De 21ste EU-CELAC High Level Meeting on Coordination and Cooperation Mechanism on drugs is donderdag (gisteren), begonnen in Paramaribo. Voorafgaand hebben er wat technische bijeenkomsten plaatsgevonden tussen landen van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, gebundeld in CELAC en de Europese Unie.

Beide blokken zijn van mening dat de drugssmokkel een probleem voor hun gemeenschappen vormt. Ambassadeur Stefan Mera van Roemenië voor het Caribisch Gebied, tevens vertegenwoordiger van EU-voorzitter Roemenië., zegde namens de Europese Unie alle steun toe aan de regio om de drugssmokkel naar Europa in te dammen:
Ambassadeur Stefan Mera.

President Desi Bouterse maakt zich volgens justitieminister ernstig zorgen over de verslechterde reputatie van Suriname als doorvoerhaven van drugs. Vandaar dat de problematiek verheven zal worden naar een vraagstuk van nationale veiligheid:

Minister Stuart Getrouw gisteren op de opening van de tweedaagse EU-CELAC High Level Meeting on Coordination and Cooperation Mechanism on drugs die in Paramaribo wordt gehouden.

Comments are closed.