Lange rijen uitbetaling AKB niet meer van deze tijd

Melvin Bouva krijgt internationale onderscheiding
oktober 3, 2019
Sportverslagen – 3 oktober 2019
oktober 3, 2019
Show all

Lange rijen uitbetaling AKB niet meer van deze tijd

Volgende via bank zegt minister Misiekaba en mogelijk reeds in februari

Het is volgens minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting dit jaar de laatste keer dat burgers in lange rijen zon en regen moeten trotseren om de Algemene Kinderbijslag (AKB) te ontvangen. De bewindsman is in Nickerie om de uitbetaling van de kinderbijslag mee te maken. De kinderbijslag over het jaar 2018 wordt sinds woensdag in het district uitgekeerd. Net als in Paramaribo staan mensen al tegen drie uur in de ochtend voor de poort van de gymzaal van de technische school in Nieuw- Nickerie waar de uitbetaling plaatsvindt. Volgens Misiekaba is dit niet nodig. Hij heeft er echter wel begrip voor dat eenieder zo vroeg mogelijk wil worden geholpen. Wederom instrueerde hij zijn personeel ervoor te zorgen dat de wachtenden overdekt en voorzien van zitplaatsen op hun beurt konden wachten.

Misiekaba zegt reeds te kijken om de eerstvolgende uitbetaling in Paramaribo via de bank te laten gebeuren. Hij bekijkt ook om het reeds in februari 2020 te doen geschieden, met het oog op de drukte in aanloop naar de verkiezingen in mei.

De SoZaVo-minister zal ook in Wageningen en Coronie de uitbetaling van de kinderbijslag bijwonen. Hij doet dit teneinde zelf te zien wat er door zijn ministerie aan de dienstverlening kan worden verbeterd.

Comments are closed.